UA-37194977-1

18.11.15

Etos | Botanical Boost


Etos komt met een nieuwe lijn genaamd Botanical Boost waarbij zes verschillende planten geselecteerd zijn die door hun werking jou een echte boost kunnen geven. Etos is voor de Botanical Boost-lijn een samenwerking aangegaan met de Hortus Botanicus Amsterdam, dé specialist op het gebied van Botanische collecties en plantwetenschap. Er zijn in totaal vijventwintig verschillende producten en drie daarvan heb ik uitgeprobeerd.

Laat ik beginnen met mijn meest favoriete geur: de Elderflower & Raspberry (vliersbloesem & framboos). Hiervan heb ik een Body Splash.

Ik vind het flacon alleen al prachtig. Het koper matcht mooi bij het roze en oogt luxe, de lettertypes dat gebruikt zijn en de plant die erop staat: alles lijkt op elkaar afgestemd en dat is goed gelukt. Ook de achterkant is mooi vormgegeven.

Heel leuk hoor, die bloemenextracten, maar wat voor nut heeft het eigenlijk? Dat staat gelukkig vermeld op het flacon: 
"Vlierbloesem is geliefd vanwege haar verzachtende eigenschappen en framboos vanwege haar heerlijk friszoete geur. Beide planten staan bekend om hun vitaliserende werking."
Dat klinkt in ieder geval goed! De friszoete geur komt inderdaad duidelijk terug. Als je de Body Splash op je huid spuit, ruik je dit meteen. Helaas blijft de geur niet duidelijk aanwezig. Je moet echt met je neus aan de huid gaan ruiken, wil je de geur ruiken. In het begin blijft hij nog wel subtiel aanwezig, maar na een paar uur is de geur eigenlijk al helemaal weer weg. Ik vind dat zo jammer, want de geur is echt verrukkelijk lekker! De Body Splash heeft een prijs van €4,99 voor 150 ml. 

Een andere, ontzettend lekkere geurencombinatie van de Botianical Boost-lijn is de Jasmine & Vanilla (jasmijnbloem & vanilleplant).

Over de vormgeving van dit flacon kan ik eigenlijk hetzelfde zeggen als bij de Body Splash: de kleuren zijn goed gematcht en het oogt luxe.

Op de achterkant staat het volgende vermeld over de plantenextracten:
"De vanilleplant is een bijzondere, exotische orchidee. Vanille is geliefd vanwege haar warme, zoete geur. Jasmijnbloemen hebben een tropische, rustgevende geur. Beide planten stan bekend om hun ontspannende werking."
De geur wordt eigenlijk heel goed beschreven. Ook dit is weer een zoete geur, maar niet zo zoet als de producten van de Elderflower & Raspberry lijn. Omdat ik, zoals ik al zei, van zoet hou, vind ik deze geur ook weer heerlijk. De geur is duidelijk aanwezig tijdens het opsmeren van de Body Soufflé, maar wordt steeds subtieler. Het product blijft ongeveer een halve dag op een subtiele manier aanwezig. 

De substantie is redelijk dik, maar is makkelijk uit te smeren en laat geen witte strepen achter. Een groot pluspunt van de Body Soufflé is dat hij snel intrekt. Een voedende crème is het zeker, want mijn huid wordt heerlijk zacht door dit product. De Body Soufflé is verkrijgbaar voor €4,99 en heeft een inhoud van 200 ml.



De laatste geurencombinatie van de Botianical Boost-lijn die ik review is is de Lime & Mint (limoen & mintplant)

Ook de handcrème heeft weer de rosé-tinten en een plant op de voorkant. Ik vind deze wel wat minder mooi dan de andere producten. Maar dat mag de kwaliteit niet op de achtergrond schuiven!

Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat de geur van limoen en munt niet in mijn favoriete geuren lijstje behoort. De handcrème vertelt over deze planten echter het volgende:
"Limoen en munt zijn geliefd vanwege hun frisse, opwekkende geuren. Beide planten staan bekend om hun verfrissende en verwikkende werking."
Een verfrissende geur heeft het zeker. Ik vind het niet lekker, maar dat is een kwestie van smaak. Buiten de geur om vind ik de handcrème echt goed. Hij trekt snel in en voedt mijn handen ook. De handcrème heeft een prijs van €3,49 voor een tube van 75 ml.

De producten van de Botanical Boost lijn van de Etos variëren van shower foams tot scented sticks. Voor iedere behoefte en voor verschillende geurvoorkeuren heeft Etos een ideale lijn ontwikkeld! 

20 opmerkingen:

  1. Oeeh lijken me heerlijke producten, mooie verpakkingen ook <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb zelf ook een aantal van de nieuwe Botanical Boost producten getest en ik vond ze ook wel erg fijn! De Jasmine & Vanilla body soufflé ga ik misschien er nog wel bij halen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit is al de tweede review die ik lees, nu wil ik dit oooooook!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie collectie en prachtige verpakkingen <3

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh, wat een mooie producten!

    xoxo
    www.its-dash.com

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik wist dit helemaal niet joh, super om te zien.
    Echt een gaaf idee met die planten. Ik ga komend weekend zeker even naar de etos :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind het echt zo leuk dat Etos het nu zo anders en beter gaat aanpakken!
    XOXO esmee

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zo leuk dat Etos deze nieuwe producten heeft uitgebracht. Ik heb nog niet gekeken in de winkel maar dat ga ik binnenkort zeker even doen! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een heerlijke producten! Leuk dat Etos dit op de markt heeft gebracht! De crème lijkt me vooral erg prettig!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Die nieuwe lijn van de Etos klinkt erg aantrekkelijk zeg. Ik ga dit op mijn verlanglijstje voor de Sint zetten.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik zou heel graag vlierbloesem en framboos willen ruiken. Mooie lijn van Etos.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mooie collectie, lijkt mij heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mooie nieuwe website heb je! Product lijkt me heel fijn, Etos is sowieso een van mijn favoriete winkels.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Klinkt heerlijk zeg, vooral die body soufflé!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik vind de producten er echt leuk uitzien!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hee, wat een toffe producten, wowie! Nog nooit gezien, maar wel onmiddellijk benieuwd naar :) Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wauw wat vet! Ik ben fan van de Hortus Botanicus en bodyproducten, en ik ben zeker benieuwd naar die handcrème want ik ben wel dol op limoen en munt haha.
    romymorgan.wordpress.com

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Alleen al de verpakking maakt hebberig! Ik denk dat ik sowieso de handcrème wil scoren, altijd lekker als deze snel intrekken.

    BeantwoordenVerwijderen

Followers

Things I want to blog about © , All Rights Reserved. BLOG DESIGN BY Sadaf F K.